NB: MEGET VIKTIG SKATTEHULL TETTES 31.12.

Det er veldig lønnsomt å gi aksjefondene nå før nyttår, fremfor å vente til neste år. Da slipper du nemlig å skatte av gevinsten du har hatt til nå. 

De aller fleste som har aksjefond, har hatt en god verdistigning på aksjefondene de siste årene. Denne verdistigningen vil være skattefri, dersom du gir aksjefondene dine til barna NÅ FØR NYTTÅR!  

Etter nyttår blir det skatt på gevinsten – selvom du gir aksjefondene til barna. Da må barna betale skatt av hele gevinsten – som også du har hatt – når de en gang selger aksjefondsandelene.  

La oss si at du kjøpte andeler i aksjefond for 20 000 kroner for noen år siden og at disse andelene nå er verdt 50 000 kroner. Da har du en gevinst på 30 000 kroner.  

Hvis du overfører disse andelen verdt 50 000 kroner til dine barn før nyttår, blir du ikke beskattet for gevinsten på 30 000 kroner. Det blir heller ikke barna dine i fremtiden, når de en gang selger aksjefondsandelene.  

Barna skal normalt heller ikke betale arveavgift for de 50 000 kronene fordi fribeløpet for arveavgift er 250 000 kroner.  

Men venter du med å overføre aksjefondene til etter nyttårsaften – må barna betale 28 % gevintskatt på de 30 000 kronene, som er gevinsten du allerde har opparbeidet. Altså 8 400 kroner må de ut med i skatt hvis de selger aksjefondene da.  

Ved å overføre askjefondene til dine barn nå før nyttår, sparer de 8 400 kroner i skatt i forhold til dette eksemplet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five