NEDBETAL GJELD

Av Carsten O. Five En av de aller sikreste og beste måtene å spare på er å nedbetale gjeld. Da vil du etter hvert få stadig lavere faste utgifter. Du får større frihet og trygghet, og kan lettere velge hvordan du vil bruke pengene dine.
Mens Kristin Halvorsen (SV) har vært finansminister er renten satt opp 13 ganger av Norges Bank. Det betyr at din gjeld har blitt mye dyrere å betjene. Samtidig er det stadig blitt smartere å nedbetale gjeld. 

Har du litt ekstra penger for tiden, bruk dem til å nedbetale ekstra på lånene dine. Ikke ha avdragsfrie lån i banken. Har du råd til å velge et serielån fremfor et annuitetslån, gjør også det. Dermed nedbetaler du gjelden raskere. 

Er du gjeldfri, har du større mulighet til å velge hvordan du skal disponere pengene. Skulle du en gang ønske å ta opp lån igjen – for eksempel til en ny investering – har du dermed muligheten igjen. 

Det dyreste er å ha mange smålån. Disse kan du slette ved å låne mer opp på boligen og bruke pengene til å slette smålånene. 

Det er kjedelig å nedbetale gjeld. Men økonomisk smart og trygt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five