NØDVENDIG Å BRUKE EIENDOMSMEGLER?

Av Carsten O. Five Har du allerde funnet frem til hvem som skal kjøpe boligen din, trenger du da likevel bruke eiendomsmegler? De koster jo en god del? Ja, det bør du. Her et konkret eksempel:
– Vi har et eldre hus som vi skal selge. Vi tror det vil være lett å få solgt huset og vi tror også vi skal klare å få tak i kjøpere selv. Det er allerede noen bekjente av oss som har vist stor interesse for huset.

            Er det nødvendig å bruke eiendomsmegler til salget av huset når vi selv ganske sikkert greier å få tak i en kjøper? 

  
Svar: 

– Det er fint at dere selv kan finne frem til kjøperen av huset. Men det er viktig at dere da også får en riktig pris og det kan nok en eiendomsmegler hjelpe dere å vurdere – om prisen er fornuftig i forhold til boligmarkedet der boligen er.

            Siden dere selv finner frem til kjøperen er det fullt mulig å gjøre selve boligsalget langt billigere enn om en eiendomsmegler skulle gå inn å gjøre hele jobben for dere.

            Men det er en stor risiko forbundet med salg av boliger. Derfor er det helt nødvendig å bruke en eiendomsmegler eller advokat som garanterer at den formelle eiendomsoverdragelsen blir gjort korrekt og at dere får kjøpesummen for boligen utbetalt til dere i rett tid. Dette er det viktigste eiendomsmegleren eller en advokat, som dere eventuelt kan bruke, skal garantere.

            Siden dere gjør det meste av jobben med salget av boligen selv, bør det være fullt mulig å prute ned honoraret til eiendomsmegleren eller advokaten betydelig.

            Ta også kontakt med flere advokater og eiendomsmeglere slik at dere finner frem til der dere får billigst og best service.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five