NY REGEL KAN GI BILLIGERE BRUKTIMPORT AV BIL

Av Carsten O. Five Nå kan du spare store summer på å kjøpe en brukt importert bil. Grunnen er nye avgiftsregler som trådte i kraft 1. mai i år. Det skyldes EU tilpasning av regelverket. De nye reglene gir grunnlag for å velge forskjellige metoder for å fastlå importavgiften til Norge på.
Det er særlig biler med store motorer som kan få lavere avgifter, sammenlignet med tidligere måter å beregne avgiften på, forteller VG. 

For enkelte bruktimporterter biler kan det være snakk om mange tusen kroner spart i forhold til det gamle regelverket. Ja, opptil 100 000 kroner for noen helt spesielle bilmodeller.  

Ekstra billig kan det også gjøres hvis du importerer bilen selv. Men det krever et nitid arbeid og det er mange feller å gå i. Du bør nok alliere deg med fagfolk som kjenner bilen og bilmarkedet godt. For det er mulig å kjøpe katta i sekken. 

Men det finnes også mange bilfirmaer i Norge som selger slike bruktimporterte biler, som det normalt vil være lettere å bruke, enn å gjøre jobben selv. 

Det er veldig viktig å være sikker på at du får den garantien du skal ha på bilen. Ikke skriv under kontrakten før du er sikret garantien. 

Bruk også god tid til å orientere deg i markedet, sjekk bilen nøye og sammenlign med bruktprisene i Norge.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five