OSLO BØRS – ET EVENTYR

Det har vært som et enestående eventyr - utviklingen på Oslo Børs. Det har bare gått opp, opp de siste årene. De som har latt pengene stå i banken og ikke vært med på aksje-eventyret, har gått glipp av mange penger.

Det har vært som en ny økonomisk verdensorden har styrt Oslo Børs de siste årene. Siden bunnen for noen år  siden har det bare gått oppover.

Renten har vært meget lav i denne perioden, så de som har hatt pengene i banken har nesten ikke fått avkastning i det hele tatt.

Derfor er det utrolig viktig å lære av denne utviklingen – hvor viktig det er å ha en del av sparepengene i aksjemarkedet. Ellers kan du gå glipp av avkastningen  du kan få på børsen.

Selv har jeg talt varmt – i mange år – for at du skal ha en viss del av sparingen din i aksjefond. Men da må du ha minst fem års perspektiv på sparingen.

Dette rådet – om å spare i aksjefond – har vist seg å være ekstra viktig nå, når banksparingen er så dårlig.

Den viktige lærdommen som må trekkes av den lange sammenhengende oppgangen på Oslo Børs, er at du bør ha pengene dine spredt på flere spareområder. Og en viktig del av sparingen bør skje i aksjemarkedet – spesielt den lagsiktige sparingen.

Oppgangen nå på Oslo Børs er enestående og kan nok skyldes at Kina og India er kommet med i verdensøkonomien på en ny måte. Derfor er det ikke sikkert at en slik oppgang gjentar seg.

Siden markedet har gått veldig bra de siste årene, må vi også være forberedt på fall, kanskje kraftige fall. Men et fall kan også gi gode kjøpstidspunkter. For etter kraftige fall vil det også komme nye oppganger.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five