PASS DEG FOR BANKKORT-KJELTRINGER

Det siste året er nordmenn med bankkort svindlet for ca 30 millioner kroner av bankkort-kjeltringer, som har kopiert bankkortene og skaffet seg kortkoden med et videokamera. Kjeltringene er på ferde som aldri før. 

Derfor bør du være ekstra oppmerksom når du tar ut penger fra en minibank. 

Er det en liten metallklump plassert utenpå minibanken ved den åpningen der du skal stikke inn ditt bankkort! IKKE SETT INN BANKKORTET! Ta umidelbart kontakt med banken direkte eller pr telefon og si at du tror det er noe feil med bankautomaten – at kjeltringer forsøker å kopiere bankkort som brukes i automaten. 

Sjekk også om det kan være plassert et videokamera over bankautomaten, som kan brukes til å lese den koden du skal slå inn på tastaturet i bankautomaten. 

Dersom det er plassert en slik klump på bankautomaten, kan det være kjeltringer som kopierer stripen på ditt bankkort. Så ser de på videoen hvilken kode du slår inn, og tømmer din konto så raskt som mulig etterpå. 

Er du så uheldig at du har puttet inn kortet i bankautomaten og kortet ikke kommer ut igjen? Ta umiddelbart kontakt med banken. Be dem ta ut kortet av automaten. Be dem sperre din konto og eventuelt opprette ny konto for deg med nytt kort og kode. 

Det er ekstra viktig å være påpasselig mot kortkjeltringer når banken er stengt og du ikke kan få tak i kortet ditt i løpet av de nærmeste timene. I utlandet kan du også få store problemer dersom kortet forsvinner inn i automaten. Ha derfor telefonnummeret til banken lett tilgjengelig.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five