REFINANSIER OG FÅ LAVERE RENTEUTGIFTER

Av Carsten O. Five Renten er på vei opp, men handler du riktig kan du faktisk få laver renteutgifter i en periode. Særlig hvis du har bolig og mye annen dyr gjeld. Her et konkret eksempel:
– Vi er et ektepar med en grei økonomi og huset har vi ikke særlig mye gjeld på lenger.

            Det som imidlertid har skapt litt hodebry for meg i det siste, er at vi har flere forbrukslån og ett billån. Renten på disse lånene er ganske høye sammenlignet med renten vi betaler på huslånet. Er det mulig å få banken til å utvide sitt lån, slik at vi kan slette de dyre forbrukslånene og billånet? 

 
Svar:
Ja, du tenker helt riktig. Renten er fortsatt lav og mange har en unik sjanse til å forbedre sin privatøkonomi.

            Dere bør du ta kontakt med den banken dere har boliglånet i og be om at boliglånt blir utvidet med et beløp som tilsvarer det dere har i forbruks- og billån. Beløpet brukes så til å slette forbrukslånene og billånet. Dermed vil dere få lavere rente på det dere totalt har av gjeld og vil spare mange penger i løpet av lånenes løpetid.

            Det kan være dere også bør sjekke om det finnes andre banker som har enda lavere rente, enn den bankene dere bruker. Det er nemlig stor forskjell mellom bankene. I så fall kan dere spare enda flere rentekroner.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five