RETT TIL FERIE-PENGER VED JOBB SLUTT?

Av Carsten O. Five Mange lurer på om de har rett til å få utbetalt feriepenger når man slutter i en jobb. Her er svaret:
Hvis arbeidsforholdet ditt avsluttes for eksempel i november, etter at du har arbeidet der en stund, er det normalt at du får utbetalt feriepengene når du slutter, gjerne sammen med den siste lønnsutbetalingen. Det har du også krav på. Det gjelder også hvis du bare har hatt en sommerjobb noen måneder.
            Du kan hvis arbeidsgiver ber om det, eventuelt få feriepengene sommeren etter, når de andre ansatte får sine feriepenger. Men for å være helt sikker på å få feriepengene og få dem rett beregnet, er det som hovedregel smart å få feriepengen i det man slutter.

Da er det ofte lettere å klage hvis det skulle være noe feil ved beregningen av feriepengene, fordi arbeidsforholdet helt nylig er avsluttet. Enkelte har dessverre opplevd at bedriften har gått konkurs noen måneder etter at arbeidsforholdet er avsluttet og arbeidstager er snytt for feriepengene, siden de ikke ble utbetalt med en gang. Men det er nokså sjeldent.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five