SAMBOERE KAN IKKE SITTE I USKIFTET BO

Kommentar.no - Carsten O. Five Er du samboer og samboeren dør, kan du ikke bli sittende i uskiftet bo. Det må gjøres et arveoppgjør med avdødes arvinger. Det kan bli dyrt for deg.
Er dere samboere er dere ikke juridisk likestilt med et ektepar. 

Hvis den ene dør og den andre for eksempel helst hadde ønsket å sitte i uskiftet bo, altså ikke gjøre et arveskifte med arvingene. Kan samboere ikke gjøre det. Hadde dere vært gift, hadde det vært lett å sitte i uskiftet bo etter at en faller fra. 

Et godt råd til samboere er for øvrig å kjøpe en dødsrisikoforsikring som gjelder begge og kommer til utbetaling til lengstlevende. Dermed kan man få utbetalt en god del penger hvis en dør slik at man kan betale ut livsarvingene (barna), uten å måtte selge for eksempel boligen. Et testament for hver av dere bør dere også ha, slik at lengstlevende sikres best mulig.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five