Samboere: Sjekk innboforsikringen

Det er ikke sikkert din samboers innboforsikring dekker dine ting. Derfor bør du enten tegne egen innboforsikring, eller passe på å øke innboforsikringen til din samboer.
Her et konkret eksempel: 

Jeg har nylig flyttet inn i leiligheten til kjæresten min. Vi er blitt samboere. Han eier leiligheten og jeg betaler husleie til ham.

            Han har en innboforsikring for møbler, innbo osv. Nå lurer jeg på om også jeg bør tegne en innboforsikring for de møblene, det utstyret jeg har tatt med, klær osv? Dette representerer jo en del verdier – i hvert fall for meg – dersom leiligheten brenner eller det blir innbrudd. Eller er det slik at innboforsikringen til kjæresten min også dekker alle mine gjenstander hvis det blir brann, tyveri osv.

 

Svar: 

Hans innboforsikring kan også dekke dine gjenstander som møbler, klær osv, men da er det viktig at:

            Dere sjekker at forsikringen er stor nok i kroner, til at den også kan dekke dine gjenstander. Sjekk forsikringssummen. Snakk gjerne med forsikringsselskapet om det.

            NB! Dessuten må du ha meldt flytting til folkeregisteret til den adressen som du nå bor i, altså til leiligheten til samboeren din. Dette er svært viktig, for ellers vil ikke forsikringen dekke skader eller tyveri av dine saker.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five