Se opp for falske regninger

Av Carsten O. Five Dessverre har noen privatpersoner, men særlig bedrifter fått falske eller uriktige regninger (fakturaer) i det siste. Tidlieger har det særlig vært regninger for ulike kataloger eller annonser som bedriften ikke har bestilt.
Selv har jeg opplevet en slik falsk faktura med purring og inkasovarsel til mitt ene selskap for ikke lenge siden. Men inkassoselskapet og avsender beklaget så godt de kunne da jeg kontaktet dem og sa at dette var helt feil. De skyldte på feil i deres rutiner og stoppet inndrivingen av fakturaen. De la seg helt flate med en gang fordi de hadde gjort en feil og jeg aldri hadde bestilt den annonsen.

Men dessverre har det vært enkelte katalogselskaper og annonseselgere som spekulerer i at bedrifter og privatpersoner ikke husker om de har bestilt annonsen eller ikke. Er det en stor bedrift med mange ansatte og siden dette gjerne er små beløp, tar ikke bedriften sjansen på at ikke en i bedriften har bestilt annonsen. 

For å unngå videre purringer og inkasso og fordi det ofte er utrolig arbeidskrevende for bedrfiten å komme frem til annonseselgeren, gir bedriftene opp og betaler heller regningen fremfor å kaste bort mer tid. Det spekulerer noen i og tjener penger på annonser som ikke eksisterer. Hvis inkassosaken nemlig ruller videre økes inkassokostnadene dramatisk. I verste fall kan bedriften komme i et inkassoregister med såkalte betalingsanmerkninger. Det er ikke bra for bedriften eller en privatperson. Det kan ta mange år å komme ut av dette og de kan få store problemenr med å få lån. Derfor er det viktig å reagere med en gang på en falsk purring.

Derfor vær på vakt – det kan komme flagrende en eller flere falske annonse purringer som bare er tull. Pass på at de ikke betales. Klag med en gang og be om bekreftelse på at salget virkelig er gjort og annonsen har stått. Ellers kan du være utsatt for feil og i verste fall kjeltringsstreker.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five