SE OPP FOR SMÅ BOLIGBOMBER

I enkelte byer bygges små leiligheter som markedsføres som svært rimelige boliger til ungdom. Men de kan bli en skikkelig gjeldsfelle. Du kan ødelegge privatøkonomien din.
I markedsføringen fokuseres på lave innskuddspriser, lave fellesutgifter og lav rente, som samlet gir inntrykk av at dette er er et veldig godt kjøp. Men i verste fall kan det bli en gjeldsbombe.

Hvis du skal finne ut den relle kvadratmeterprisen, må du spørre og grave om en lang rekke tilleggsopplysninger, og gjennomføre mange regnestykker før du får full oversikt. For svært mange prosjekter er nemlig kvadratmeterprisen meget høy.

Prosjektene har ofte en høy fellesgjeld. Denne gjelden er gjerne avdragsfri en god del år med bundet rente. Når den avdragsfrie perioden er over går husleien bratt opp. Dessuten kan renten stige, siden renten i samfunnet er på vei opp.

Slik kan de som kjøper en slik leilighet få en trippelsmell etter noen år. De får renteoppgang på det lånet de selv har, de må begynne å betale avdrag på fellesgjelden og fellesgjelden får økt rente.

Derfor: Tenk deg grundig om så du ikke går på en boligbombe. Sjekk alle relevante opplysninger og gjennomfør regnestykkene. Kanskje betaler du egentlig en altfor høy pris. Antagelig bør du heller betale noe annet som er lettere å se hva koster.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five