SE OPP FOR VISA-FELLE PÅ HOTELL

Av Carsten O. Five Vær klar over at hotellet "fryser" penger til oppholdet på din konto hvis du leverer fra deg et VISA-kort når du ankommer hotellet. Det kan skape problemer for deg. Her et konkret eksempel:
– De siste gangene jeg har vært på hotell, har betjeningen i resepsjonen bedt om å få registrere kredittkortet mitt. Sist gang brukte jeg mitt VISA kort som trekker beløpet direkte fra min bankkonto.

            Derfor lurer jeg på om hotellet tar forhåndsbetaling for oppholdet, for hva hvis de tømmer bankkontoen min?  

Svar:
– Når du leverer inn kredittkortet ditt i resepsjonen på et hotell ved ankomst, foretar hotellet ofte en reservasjon av et bestemt beløp i kortet. Dersom du skulle reise fra hotellet uten å gjøre opp regningen, kan hotellet kreve at regningen blir dekket ved bruk av det beløpet som det er tatt reservasjon i.

Hotellet har altså ikke overført pengene til hotellets konto, men kun reservert disse pengene for hvis du ikke gjør opp for deg. Det er først når du sjekker ut og gjør opp for hotelloppholdet at pengene egentlig blir overført fra din konto til hotellets.

            Dersom du har VISA kort kan dette skape problemer for deg fordi denne reservasjonen da skjer i din bankkonto og det derfor er viktig at du har nok penger på kontoen til å dekke det beløpet hotellet reserverer. Da kan det være smart å spørre hotellet hvilket reservasjonsbeløp de bruker – for å vite hvor stort beløpet er.

Har du en annen type kredittkort, det vil si som ikke er knyttet opp mot bankkontoen din, vil du slippe dette problemet. Da vil regningen fra hotellet først komme i den månedlige regningen fra kredittkortet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five