SELGE BOLIGEN: OPPUSNING LØNNER SEG SJELDEN

Av Carsten O. Five Skal du selge boligen din om kort tid? Ikke bruk for mange penger på oppusning. Du får sjelden igjen pengene. Her et konkret eksempel:
– Jeg har bestemt meg til å selge leiligheten jeg har hatt i snart ti år nå. Men både badet og kjøkkenet begynner å bli ganske slitt. Derfor lurer jeg på om jeg bør modernisere og pusse opp bad og kjøkken før jeg selger boligen, eller om jeg likegodt kan la være.

Det koster jo mye å modernisere bad og kjøkken og jeg er usikker på om jeg får igjen pengene jeg betaler for denne moderniseringen.Hva bør jeg gjøre, pusse opp eller ikke?

 

Svar: 
Normalt vil det ikke lønne seg å betale en dyr modernisering og oppgradering av bad og kjøkken rett før man selger. Det er riktig som du skriver at dette er dyr oppgradering, som man ytterst sjelden får betalt for når man selger boligen.

Det kan også være at de som kjøper leiligheten din ønsker å innrede bad og kjøkken på en annen måte og derfor likevel vil gjøre endringer etter at du har foretatt en dyr oppussing. Derfor bør du nok la være å foreta en stor investering før du skal selge.

Men litt maling her og der, hvis det er slitt noen steder skader ikke for å gjøre boligen lys og trivelig. Men dyre oppusninger får du sjelden pengene igjen for. 

Et godt råd er også å ha visning før du selv flytter ut. Møbler gjør det alltid hyggeligere i boligen.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five