SJEKK SKATTETALLENE NØYE

Mange har fått skatteoppgjøret i dise dager.Selv fant jeg to feil i min ligning - en feil var veldig grov. Bruk derfor tid på å sjekke alle tallene - at de stemmer med det du sendte inn. Hvis ikke - klag!
Du bør se nøye på alle tallene som er brukt til utregningen av skatten din. Forstår du ikke tallene – eller de ikke stemmer med det du har sendt inn: Ta umiddelbart kontakt med ligningskontoret. Du kan be om å få en mer fyldig utregning av skatten.  

Har ligningskontoret gjort feil. Klag umiddelbart – helst skriftlig. 

Husk også på at ligningsmyndighetene kan gå mange år tilbake og rette ligningen din. Derfor bør du ta vare på selvangivelsene med alle bilag. Så er det spørsmål om hvor mange år:  

Det er ingen fast regel for hvor mange år du bør ta vare på selvangivelsene, men jo mer kompliserte skatteforhold du har, jo viktigere er det at du har god dokumentasjon for hvordan din privatøkonomi har utviklet seg. For mange vil det være naturlig å gjemme på selvangivelsene for svært mange år tilbake rett og slett for å ha en god dokumentasjon for hvordan ens privatøkonomi har endret seg over tid. Så mitt hovedråd er å ta vare på alle de selvangivelser du har.  

Men hvis du likevel ønsker å kaste de eldste selvangivelsene, bør du i hvert fall ta vare på selvangivelser for de ti siste årene. Da burde du normalt stå godt rustet dersom ligningskontoret har spørsmål de ønsker å ta opp med deg i ettertid.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five