SKAL DU KJØPE BOLIG – PASS PÅ NÅ

Norges Bank satte nylig opp renten til bankene med 0,25 % poeng. Flere renteøkninger er varslet. Skal du ut på boligmarkedet  - pass på så du ikke blir sittende med svarteper.
Nå er det viktig å ikke la seg lokke inn i boligkjøp som du kan angre på senere. Boligmarkedet kan få en bråbrems etter hvert som renteøkningene begynner å virke. Derfor er det all grunn til å være forsiktig nå.

Her er seks viktige råd som kan hjelpe deg noe – så du ikke går på trynet i en boligfelle: 

1. Skal du både selge og kjøpe bolig. Det er klokt å selge boligen først – så vet du hvor mange penger du har til disposisjon.  

2. Sett en apsolutt øvre grense for hvor dyr boligen du skal kjøpe kan være. Ikke la deg presse over denne summen i en ivrig budrunde. Det finnes svært mange andre boliger til salgs for tiden. Kanskje er drømmeboligen et annet sted. 

3. Sørg for å ha avtalt finansiering med banken før du legger inn bud på boligen. Du kan få et lånetilsagn av banken, etter at du har hatt en samtale med den.  

4. Ikke lån mer enn at du kan tåle en renteoppgang på to – tre prosent. Husk du skal ha boliglånet i mange år.  

5. Tenk også igjennom hva hvis du blir arbeidsufør. Trenger du en uføreforisikring? Har du gjeldsforsikring – hva hvis du eller din livspartner dør? 

6. NB! Legg aldri inn bud på mer enn en bolig av gangen. Legger du inn bud på flere boliger – i verste fall kan du bli sittende med to eller flere boliger som du må kjøpe. Bud er juridisk bindende! 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five