SKATTEFRIE LEIEINNTEKTER FRA BOLIG

Av Carsten O. Five Har du en litt romslig bolig kan det være fristende å leie ut deler av den. Leieinntektene er normalt skattefrie hvis du bor i boligen selv. Men det er grenser:
1. Det er ikke arealet på utleieleiligheten som teller, det er utleieverdien. For at leieinntektene på det du leier ut skal være skattefritt for deg, må leieinntektene for denne utleiedelen av huset være lavere enn en tenkt leiepris for den delen av boligen du selv bor i. Det må altså være mulig å kunne leie ut den delen av boligen du bor i for en høyere leiepris, enn det du ellers leier ut i huset.

2. Ta en prat med ligningskontoret. De kjenner til leiemarkedet der du bor.

3. Hvis leieinntektene ikke er skattepliktige, skal de ikke oppgis på selvangivelsen.

4. Ønsker du å gjøre om huset til tomannsbolig, må huset bli godkjent som det. Eier du og bor selv halvparten av en hel tomannsbolig, er leien fra den andre delen helt skattfritt for deg. Det kan være du må gjøre visse investeringer for å få godkjent huset som en fullverdig tomannsbolig. Snakk med ligningskontoret om det.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five