SKATTEFRIE LEIEINNTEKTER

Dersom leieinntektene av disse to hyblene er mindre enn leieverdien av resten av huset – det vil si den delen av boligen du bor i – er leieinntektene fra disse to hyblene skattefrie. Det er altså ikke et spørsmål om antall kvadratmetere som leies ut, som mange tror, men leieverdien. 

Det vil si at dersom du leier ut de to hyblene for 3 000 kroner x 2 = 6 000 kroner måneden, må det være mulig å leie ut den delen av boligen som du selv bor i til over 6 000 kroner pr måned. Dersom det er sikkert at du vil kunne leie ut den delen av boligen der du bor for over 6 000 kroner måneden, er leieinntektene fra hyblene skattefrie. 

Det samme gjelder dersom du eventuelt leier ute en leilighet i boligen din.

Dessuten stilles det spesielle krav til hvordan hyblene eller leiligheten skal være, når det gjelder innganger osv. 

Er du fortsatt i tvil om leieinntektene vil bli skattefrie eller ikke, kan det være klokt å ta en tur på ligningskontoret og forhøre seg om leieprisene i området der du bor og reglene for hvordan hyblene skal være. Det bør du gjøre for å være sikker på at leieinntekter blir skattefrie for deg.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five