SKATTESMART Å EIE BOLIG

Av Carsten O. Five Skattemessig er det gunstig å eie en bolig, fremfor å leie den. Når du kjøper bolig tar du opp et stort boliglån. I renten på dette boliglånet er det et rentefradrag på 28 % som gjør at du får lavere skatt, tilsvarende 28 % av renteutgiftene. Det finnes ikke noe leiefradrag i Norge.
Formuesskatten knuser du også når du eier bolig. Det er ligningstaksten som skal oppgis på selvangivelsen – ikke den faktiske verdien på boligen. Ligningstaksten er gjerne 20 – 30 % av den faktiske verdien. Har du en gjeld på boligen som overstiger ligningsverdien, vips så får du null skattbar formue når det gjelder huset.

Har du bodd i boligen i 12 av de siste 24 månedene før du selger boligen, er også en salgsgevinst helt skattefri. Som eksempel kan nevnes: Du kjøpte boligen for to millioner kroner og selger den for tre. Da har du en gevinst på en millioner kroner, som du ikke skal betale skatt av.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five