SKRIV SAMBOERKONTRAKT NÅ!

I disse dager er det svært mange unge kjærester som flytter sammen, i forbindelse med studiestart, jobbstart osv. De blir samboere. Da kan det dessverre være duket for store økonomiske problemer i fremtiden når og hvis samboerforholdet sprekker. Du kan bli sittende med økonomisk svarteper hvis dere ikke har en god avtale.
Har du nylig flyttet sammen med kjæresten – blitt samboer – pass på, de økonomiske fallgrubene er enorme. Dere bør skrive samboerkontrakt så raskt som mulig – mens dere ennå er gode venner og forelsket! 

Kommer det barn inn i forholdet – er det enda viktigere at dere skriver samboeravtale. Det enkleste er å gifte seg, fordi de økonomiske og juridiske rettighetene da er langt klarere. (Men jeg ønsker ikke å bli misforstått som moralens vokter.) 

Er dere samboere: Skriv så raskt som mulig en samboerkontrakt, over hvem som betaler hva av utgifter. Ekstra viktig er det hvis den ene eier leilgheten og den andre bare leier. 

O Hvem eier hva, hvem skal dekke løpende utgifter. Hva når samboerforholdet avsluttes? Hvordan skal boet deles?  

O Hva hvis den ene dør? Derfor bør en samboerkontrakt følges opp med et gjensidig testamente. Ellers kan andre arvinger komme inn og ta arven. 

En livsforsikring som kommer til utbetaling til lengslevende bør også vurderes, hvis samboerforholdet varer over mange år og det begynner å bygge seg opp store verdier i samboer-boet. 

Det er nå når dere flytter sammen, det er viktig å lage avtalen. Når og hvis bruddet kommer, er det ofte umulig å få laget en avtale. Som samboer har du egentlig ingen rettigheter uten en avtale. Og du kan økonomisk bli sittende ribbet tilbake.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five