SKRIV SAMBOERKONTRAKT

I disse dager er svært mange unge kjærester som flytter sammen, i forbindelse med studiestart, jobbstart osv. De blir samboere. Da kan det dessverre være duket for store økonomiske problemer i fremtiden når og hvis samboerforholdet sprekker. Du kan bli sittende med økonomisk svarteper hvis dere ikke har en god avtale.

Kommer det barn inn i forholdet – da er det enda viktigere at dere skriver samboeravtale. Det enkleste er å gifte seg, da er de økonomiske og juridiske rettighetene langt klarere. (Men jeg ønsker ikke å bli misforstått som moralens vokter her.)

Er dere samboere: Skriv så raskt som mulig en samboerkontrakt, over hvem som betaler hva av utgifter. Ekstra viktig er det hvis den ene eier leilgheten og den andre bare leier.

Hvem eier hva, hvem skal dekke løpende utgifter. Hva når, hvis samboerforholdet avsluttes? Hvordan skal boet deles? 

Hva hvis den ene dør? Derfor bør en samboerkontrakt følges opp med et gjensidig testament. Ellers kan andre arvinger komme inn og ta arven.

En livsforsikring som kommer til utbetaling på lengslevende bør også vurderes, hvis samboerforholdet varer over mange år og det begynner å bygge seg opp verdier i samboer-boet.

Det er nå når dere flytter sammen det er viktig å lage avtalen – når og hvis bruddet kommer er det ofte umulig å få laget en avtale. Som samboer har du egentlig ingen rettigheter uten en avtale. Og du kan økonomisk bli sittende ribbet tilbake.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five