Slik finansierer du bilkjøpet billigst

Det billigste billånet får du ved å låne opp på boligen din. Du går for eksempel til den banken der du har boliglånet ditt og sier at du ønsker å låne opp mer på boligen – tilsvarende det bilen koster.

            Det forutsetter at du ikke har et så stort boliglån at det ikke er mulig å låne opp mer på boligen. Lånetaksten på en bolig – det det er mulig å låne opp på boligen – er normalt 80 % av verdien på boligen. Det vil si at dersom boligen din for eksempel er verdt 1 million kroner, kan du hos en velvillig bank normalt få låne opp til 800 000 kroner totalt på boligen.

            Har du en bolig til en verdi på 1 million kroner og bare har 500 000 kroner i gjeld på boligen, kan du normalt låne 300 000 kroner til på boligen, litt avhengig av kundeforhold og din betalingsevne.

            Koster for eksempel bilen 100 000 kroner, kan du altså øke lånet på boligen fra 500 000 kroner til 600 000 kroner. Dette er den rimeligste måten å finansiere et bilkjøp på. Det kan være smart å nedbetale denne delen av boliglånet raskere enn resten av boliglånet – for eksempel i løpet av fem år.

            Dersom du ikke kan låne opp på boligen, bør du kontakte banken og be om et ordinært billån. Er du en god kunde med en ordnet økonomi vil du normalt få et slikt lån, men du må regne med å betale en høyere rente enn på boliglånet. 

Kjøper du ny bil – så husk å prute.

  

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five