SLIK KAN DU FÅ LAVERE BOLIGLÅNSRENTE

Det er forskjell mellom boliglånsrentene til bankene. Kanskje betaler du for mye? Her er et konkret eksempel:
– Vi har et boliglån i banken. Det er ikke særlig stort i forhold til verdien av boligen. Nå har vi snakket med en nabo som har boliglån i den samme banken. Han har noe lavere rente enn vi har. På årsbasis vil vi spare en god del penger dersom vi får like lave renter som ham.

Bør vi ta dette opp med banken? Vi har alltid betalt renter og avdrag i rett tid. 

 
Svar: 
Det kan være det er spesielle årsaker til at deres nabo har lavere rente på sitt boliglån enn dere. Det kan for eksempel være at arbeidsgiveren hans har en spesialavtale med banken.

            Men uansett er det riktig å ta dette opp med banken. Si til bankfunksjonæren at dere vet at andre har lavere rente enn dere og at det derfor er rimelig at dere også bør få like lav rente. Siden dere har betalt renter og avdrag i rett tid og lånet heller ikke er spesielt stort i forhold til verdien på boligen, er det rimelig at dere blir godt behandlet av banken.

Enkelte banker gir nemlig forskjellig rente til ulike grupper avhengig av om de er gode eller dårlige betalere. Som regel er det en helhetsvurdering av sikkerhet og kundeforhold som avgjør renten. Jo bedre sikkerhet og jo bedre kundeforhold, jo lavere rente.

            Dersom banken ikke er villig til å senke renten på boliglånet, bør dere sjekke renten i andre banker, kanskje de kan tilby lavere rente enn dere har i dag.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five