SLIK KAN SAMBOER FÅ LAVERE RENTE

Hvorfor slite med høy rente på forbrukslån? Selv om du er samboer, kan du bruke samboers bolig til å få lavere rente på forbrukslånet ditt. Her er oppskriften:
– Jeg har en bolig som det ikke står mye gjeld igjen på. Verdien av boligen er altså mye høyere enn gjelden.

            Jeg bor sammen med en hyggelig jente som jeg er veldig glad i. Vi har bodd sammen i mange år. Hun har et forbrukslån på ca 25 000 kroner som har veldig høy rente. Jeg vil svært gjerne hjelpe henne så hun kan få lavere rente på lånet sitt.

            Er det mulig at hun kan låne i banken med sikkerhet i min bolig, for dermed å få like lav rente på lånet sitt som jeg har på boliglånet?

 

Svar: 
Ja, dersom hun oppfattes av banken som en god lånekunde, skulle det ikke være noe i veien for at hun kan ta opp et lån i banken på 25 000 kroner med din bolig som sikkerhet for lånet. Dermed vil hun kunne slette forbrukslånet, få mye lavere rente på lånet sitt og spare mange rente kroner i lånets løpetid.

            Men det forutsetter at du er villig til at banken tar pant i din bolig som sikkerhet for at din samboer betaler renter og avdrag i rett tid. Dersom hun ikke betaler renter og avdrag i rett tid kan du få et problem – hvis banken krever at boligen skal selges for at de skal få pengene sine, eller de krever at du overtar lånet for at boligen ikke skal selges. Hva som skal skje om hun misligholder lånet, må avtales på forhånd.

            Derfor er det svært viktig at du er klar over den risikoen du løper ved at hun tar opp et lån med din bolig som sikkerhet. Det er viktig for deg at hun betaler renter og avdrag i rett tid.

            Så sant du er klar over den risikoen du løper og synes det er ok, kan dere ta en tur til banken sammen og få hjelp til et slikt lån.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five