SLIK KOMMER DU UT AV ØKONOMISK UFØRE

Av Carsten O. Five Strekker ikke pengen til lenger? Da er det på tide med en økonomisk opprydning. Her er oppskriften:
Du bør gjøre følgende:

1.Sett opp et månedsbudsjett for din privatøkonomi. Hva har du av inntekter – hva har du av utgifter? Se så hva du må kutte ned på av utgifter for at du skal få balanse mellom inntekter og utgifter.

2. Før månedsregnskap. Sett opp inntekter og summer alle utgifter du har. Vær nøyaktig og få med deg alle typer utgifter.

3. Sammenlign budsjettet med regnskapet og se om du bruker pengene slik du har trodd. Det kan være du må endre pengebruken for å få balanse i forholdet mellom inntekter og utgifter. Kanskje bruker du pengene annerledes enn du selv trodde. Et årsbudsjett kan også være fornuftig for den langsiktige planleggingen.

4. Greier du ikke å komme i balanse, må du se på hva du kan krympe av de utgiftene du har.

5. Har du fortsatt problemer – snakk med dem du skylder penger. Kanskje kan du få avdragsutsettelse og eventuelt lavere renter. Det er viktig å være åpen og få til en betalingsplan – og å holde seg til den etterpå.

6. Greier du fortsatt ikke å betale renter og avdrag og andre utgifter i rett tid, ta gjerne kontakt med sosialkontoret i kommunen og be det hjelpe deg før problemene blir altfor store. Det verste er å miste oversikten og slutte å åpne brev med regninger og purringer.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five