SLIK KRYMER DU ARVEAVGIFTEN

Av Carsten O. Five Mange betaler mer enn nødvendig i arveavgift. Her er et konkret eksempel på hvordan avgiften kan krympes:
– Min mor døde for kort tid siden. Vi er i ferd med å gjennomføre arveoppgjøret etter henne. Hun satt i uskiftet bo etter min far.

            Jeg har en grei økonomi og trenger ikke hele arven etter mine foreldre, derfor lurer jeg på om jeg kan overlate noe av arven etter mine foreldre til min sønn? Jeg har bare en sønn og han trenger egentlig pengene bedre enn meg. Hvor mye kan han arve uten at det blir arveavgift på pengene? 

Svar: 
– Det er ingenting i veien for at du kan avstå arv i selve arveoppgjøret etter dine foreldre, til fordel for din sønn. Svært mange foreldre avstår deler av arven til fordel for sine barn. Det er ofte at barna har vel så stort behov for pengene – fordi de gjerne er i etableringsfasen.

            Siden det her er snakk om arven etter både din mor og far (din mor har sittet i uskiftet bo), kan din sønn arve inntil 250 000 kroner fra hver av besteforeldre – til sammen 500 000 kroner uten å betale arveavgift.

            Det samme blir det for deg. Du kan arve 250 000 kroner etter mor og 250 000 kroner etter far uten å betale arveavgift.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five