Slik sparer du best for barna dine

Av Carsten O. Five Mange barn får penger i dåpsgave. Dessuten ønsker mange foreldre å spare jevnlig for barna, slik at de har en startkapital til utdannelse og etablering. Men hvordan sparer du smart? 
Siden du skal spare lenge for barnet, bør vurdere om sparingen bør være i aksjefond.  På kort sikt er det risiko ved sparing aksjefond. Men siden du skal spare i mange år, vil barnet normalt få høyere avkastning på pengene ved å ha dem i aksjefond fremfor i banken. Noen år før hun eller han trenger pengene, bør dere gradvis selge aksjefondsandelene og sette pengene i banken, slik at dere senker risikoen. 

Jeg vil anbefale deg å la aksjefondsandelen stå i ditt eget navn. Hvis din datter eller sønn av en eller annen grunn skulle trenge noen av pengene før hun eller han er 18 år, kan det være lettere å få tak i pengene når de står i ditt navn, enn i barnets navn. 

Dersom hun eller han skulle få en formue på over 75 000 kroner før hun eller han er 18 år, skal nemlig overformynderiet i kommunen forvalte pengene frem til hun eller han er 18 år. Enkelte barn får en formue på over 75 000 kroner før de er 18 år, fordi de både sparer og arver en del penger.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five