SLIK UNNGÅR DU HØYERE RENTE

Av Carsten O. Five Renten er på vei opp i bankene - det betyr dyrere boliglån for deg. Men du kan gjøre en del for å slippe høyere rente:
Er det en stund siden du tok opp boliglånet og boligen nå har steget mye i verdi?

Har du også nedbetalt en del på boliglånet, kan det være at lånet nå ligger innenfor 60 % av lånetakst, mens lånet lå innenfor 80 % av lånetakst da du tok det opp. Renten på lån innenfor 60 % av lånetakst er vanligvis 0,5 % lavere enn renten på lån som er innenfor 80 % av lånetakst. Slik kan du få lavere rente. Men du må selv ta kontakt med banken og kreve lavere rente. Det kan være du også må ta ny takst på boligen, men det kan være verdt prisen.

Blir du likevel ikke fornøyd med boliglånet du har, for det er andre banker som har lavere rente? Slik går du frem hvis du ønsker å bytte bank:

Først bør du ta kontakt med den banken der du har boliglånet i dag og vise til at andre banker har lavere rente. Kanskje vil banken da sette ned renten på boliglånt ditt for å beholde deg som kunder. De fleste bankene har en viss mulighet til å gi lavere rente for spesielt gode kunder.

Hvis banken ikke senker renten sin, bør du ta kontakt med tre – fire andre banker blant de bankene som har lavest rente. Både aviser og tidsskrifter har jevnlige oversikter over hvor dere får de laveste rentene på boliglån.           

Det kan være du må ta en ny takst på boligen (taksten koster rundt 1 000 kroner) og det kan være snakk om etableringsgebyr på det nye lånet. Men er renten så mye lavere at du allerede på ett år har spart takst og gebyrutgiftene, bør du flytte boliglånet ditt til den nye banken.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five