SNART SELVANGIVELSE – GJØR DINE FORBEREDELSER

Du kan spare mange skattekroner ved å bruke god tid på selvangivelsen, som kommer i april. Bruk tiden som trengs til å sjekke alle tallene. Bruk også tiden nå frem til selvangivelsen kommer til å samle alle opplysningene du trenger.  
Arbeidet med selvangivelsen er ikke så enkelt som myndighetne ofte sier. Skattesystemet er veldig komplisert. Derfor er det også mange muligheter for feil.

Særlig er det viktig at du samler på alle lønns- og trekkoppgaver fra arbeidsgiver og biarbeidsgivere. Får du for eksempel kjøregodtgjørelse, diettgodgjørelse, fri telefon, aviser, PC osv av arbeidsgiver, er det ekstra viktig å sjekke alle tallene. Arbeidsgiver kan ta feil og da er det viktig at tallene rettes.

I tillegg må du samle på opplyninger fra bank, forsikringsselskap, borettslag, barnehagen, aksjer osv. Pass på at du har opplysningene lett tilgjengelig når du får selvangivelsen.

Særlig er det viktig å  sjekke opplysningene i selvangivelsen dersom du har kjøpt eller solgt bolig, bil hytte, har skilt deg eller gjort andre store endringer i din privatøkonomi.

Finner du feil. Rett feilene i selvangivelsen og si fra til den eller de som har gjort feilen, slik at de også retter feilen hos seg.

Rettes ikke feilene når du får skatteoppgjøret, pass på å klage i rett tid på ligningen som normalt kommer i juni. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five