greencar

Spar bilpenger – vær miljøvennlig

Det er også penger å spare på å være miljøvennlig: Elbil er billig i drift.

Problemet er at de har forholdsvis kort rekkevidde. Forsikring er billig og elbil er fritatt for en rekke avgifter. Mange steder er det også gratis parkering for elbiler.Hybridbiler kombinerer bensin- eller dieselmotor med en elektromotor. Det øker bilens energieffektivitet og gir sparte penger til drivstoff.Velg bil med lavt forbruk. Kjøp bilen du trenger i størrelse, men med den minste motoren det er mulig å få til denne bilen. Da sparer du både penger i innkjøp og i drift.Del bil med andre. I enkelte byer finnes firmaer som har spesialisert seg på å leie ut biler til kundene sine i begrensede tidsrom. Det betyr at flere går sammen om å leie den samme bilen. Det kan du spare store summer på. Men det er viktig å være tidlig ute med å reservere bil, slik at du er sikker på at du får en bil når du trenger den.

Kjør miljøvennlig. Spør deg selv: Er denne turen nødvendig? Burde du heller sykle eller gå? Kjør mykt – unngå ”rykk og napp”-kjøring, da sparer du drivstoff. Sørg for godt vedlikehold på bilen – da kjører bilen mer effektivt. Sjekk trykket i hjulene. For myke hjul krever mer drivstoff. Fjern unødvendig last. Bruk motorvarmer.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five