SPAR RENTEKRONER MED NY TAKST

Kommentar.no - Carsten O. Five Kjøpte du bolig for noen år siden? Nå kan du få glede av økningen i boligprisene. Du kan få lavere boligrente hvis du nå har boliglånet innenfor 60 % av lånetakst.
Måtte du i sin tid låne mye for å kjøpe boligen din? Da kan du nå spare en god del rentekroner hvis hele boliglånet nå ligger innenfor 60 % av lånetaksten på boligen. Det kan skyldes at du har nedbetalt noe på boliglånet og at boligverdien har gått opp på grunn av økte boligpriser.

            Lån innenfor 60 % av lånetaksten for boligen har normalt ca 0,5 % lavere rente enn lån innenfor 80 % av lånetakst.

            Det kan godt være at banken er villig til å sette ned renten med 0,5 % bare ved at du tar en telefon til banken og forteller hvor boligen er og hvor stort lånet nå er. Da kan det være at banken er enig med deg og er villig til å sette ned renten med 0,5 % fordi banken vet at boligene har steget mye i området der boligen din er de siste årene.

            Er ikke banken villig til å sette ned renten uten videre, bør du vurdere om du bør ta en ny takst på boligen for dermed å vise at lånet faktisk nå ligger innenfor 60 % av lånetakst. Og at du har rett.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five