SPAR RENTEKRONER – TA NY TAKST PÅ BOLIGEN DIN

Boligprisene har rast i været de siste årene. Dermed er ganske sikkert også din bolig steget i verdi. Ihvertfall har boliger i pressområdene rundt de store byene steget i verdi. Det betyr at det er bedre sikkerhet for boliglånet ditt, og du kan få lavere rente. 
Har du et solid boliglån og du kjøpte bolig for noen år siden? Da bør du vurdere om du skal ta ny takst på boligen din.

Hvis du hadde et boliglån som lå innenfor 80 % av lånetakst eller mer, da du kjøpe boligen din, kan det være at boligen nå har steget så mye i verdi at boliglånet nå ligger innenfor 60 % av lånetaksten på boligen.

Renten på boliglån innenfor 60 % av lånetakst er normalt ca 0,5 % lavere enn boliglån innenfor 80 % av lånetakst.

Derfor bør du vurdere å ta ny takst på boligen nå, for å se om du får hele boliglånet innenfor 60 % av lånetakst, fordi boligen er steget i verdi.

Har du et boliglån på 1 500 000 kroner og får satt ned renten med 0,5 % på hele lånet, sparer du 7 500 kroner i året før skatt. Etter skatt er det 5 400 kroner i året. Siden du skal ha boliglånet i mange år, blir det mange rentekroner spart. 

Når du har den nye taksten, ta kontakt med banken og be den sette ned renten, hvis hele lånet nå går innenfor 60 % av lånetakst og lånet ikke gjorde det tidligere. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five