Spar skatt nå

Nå får du forslaget til selvangivelse for 2010 tilsendt i posten. Bruk tid på denne. Sjekk tallene nøye og se at de stemmer. Arbeidsgiver kan gjøre feil, banken kan sende uriktige opplysninger, NAV kan gjøre feil, slik at du kanskje må betale mer i skatt enn du skal. Særlig er det viktig dersom du har kjøpt ny bolig, ny bil, solgt hytta, skilte deg sent i fjor el. Da kan det være myndighetene ikke kjenner til hvordan din personlige økonomi er.

Altfor mange bruker lite tid på selvangivelsen. Det kan føre til at de betaler for mye i skatt. Derfor er det viktig å bruke tid på selvangivelsen.

I år er det særlitg viktig å sjekke ligningsverdien på boligen, siden det er laget et nytt takstsystem for boliger. Ligningsverdien skal være ca 25 % av markedsverdien på boligen. Men den skal ikke være over 30 % av markedsverdien.

Hvis ligningsverdien er over 30 % av markedsverdien for boligen, bør du klage. Krev å få satt ned ligningsverdien til 25 % av markedsverdien.

Pass på at du får med deg alle fradragene. Har du for eksempel gjeld hos private (ikke bank), kan det være at renteutgiftene ikke er kommet med i forslaget til selvangivelse. Det er viktig at også gjelden kommer med, ellers blir formuen din for stor og du kan eventuelt få mer skatt enn du skal.

Sjekk også lønn, frynsegoder osv i forhold til de lønns- og trekkoppgaver du får fra arbeidsgiver. Arbeidsgiver kan ha gjort feil.

Har du inntekter som du er usikker på om du skal føre opp – ikke før dem opp – men lag en kort kommentar under komentarer om dem.

Har du fradrag du er usikker på om du skal føre opp – før dem opp – og lage en kommentar til dem under kommentarer i selvangivelsen.

Så blir det opp til ligningskontoret om fradragene eller inntektene skal med.

 

 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five