SPAR SMART I AKSJER

Av Carsten O. Five Folketrygden krymper og det er alltid godt å ha noen kroner i reserve. Og det er smart å få bedre avkastning på pengene enn å ha dem i banken.  
Sparing i aksjer kan gi deg høyere avkastning enn å ha pengene i banken. Men det er risiko forbundet med sparing i aksjer. Aksjene kan både stige og falle mye i verdi. De siste årene har imidlertid aksjemarkedet på Oslo Børs gått veldig mye opp.

            Siden verdiene likevel kan svinge ned og opp, kan det være klokt å ha noen penger stående i banken og sikrere fond – som pengemarkedsfond. Det er penger du trenger på kort sikt. 

            Men penger du ikke trenger å bruke på minst fem år – ja gjerne ti eller femten år, kan du gjerne spare i aksjefond. Det er lurt å sette pengene i aksjefond fremfor i enkeltaksjer, da sprer du risikoen bedre. I et så langt tidsperspektiv vil du normalt få høyere avkastning på å ha pengene i aksjefond fremfor å ha pengene i banken.

            Den beste måten å spare i aksjefond på er å spare et bestemt beløp hver måned. Da vil du få med deg svingningene i aksjemarkedet – du får med deg bunnene og toppene. Det er bedre enn å sette inn et stort beløp på ett bestemt tidspunkt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five