STYRK DIN PRIVATØKONOMI: NEDBETAL LÅNENE RASKERE

Av Carsten O. Five Det er veldig gode tider i øyeblikket. Renten er fortsatt lav og lønnsveksten er god. Bruk denne perioden til å styrke din privatøkonomi, fremfor å øke gjelden enda mer. Så kan du heller låne opp i fremtiden hvis du trenger det.
Her et konkret eksempel: 
– Jeg har et boliglån på ca 600 000 kroner. I det siste har renten gått noe opp, men fortsatt er renten lav.

Siden jeg har en grei privatøkonomi og ikke har problemer med å betale de månedlige terminbeløpene til banken, lurer jeg på om det ikke nå lønner seg å øke nedbetalingen av lånet til banken? Det vil si at jeg øker avdragene og dermed nedbetaler lånet raskere, eller er ikke det smart? 

Svar:

– Dersom du har en god privatøkonomi og ikke har problemer med å betale de månedelige terminbeløpene til banken, er det absolutt en god ide å øke avdragene slik at gjelden blir mindre. Dermed blir det ikke så problematisk for deg hvis rentren stiger en del.

            Du øker på denne måten avdragene til banken og nedbetaler gjelden raskere enn du ellers ville gjort. Med andre ord; du øker sparingen din mer enn du tidligere har gjort. Dermed kvitter du deg fortere med gjelden og sparer store summer i renteutgifter.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five