SV: ARVEAVGIFTEN SKAL ØKES

Av Carsten O. Five SV varsler at de ønsker å skjerpe arveavgiften - for å ta de rike. Da kan det være smart å tenke arveplanlegging nå, så kan du eventuelt spare en god del arveavgiftskroner. Her et konkret eksempel:
Dersom arven etter dine foreldre er på 2 millioner kroner og arven deles likt på hver av dine tre barn og i tillegg på deg selv, altså 500 000 kroner på hver, vil dere til sammen få null i arveavgift. Familien sparer tilsammen 228 000 kroner, som ellers ville blitt arveavgiften på deg.

            Det kan gjøres ved at du avstår arv etter dine foreldre til fordel for dine barn i arveoppgjøret. Men samtidig gir du også avkall på 1,5 millioner kroner, som da de tre barna dine får glede av.

            Hver av barna dine vil på denne måten arve 250 000 kroner etter sin bestemor og 250 000 kroner etter sin bestefar. 250 000 kroner er fribeløpet for arveavgift. Barna kan altså arve 250 000 kroner fra hver av sine besteforeldre (til sammen 500 000 kroner) uten å måtte betale noe i arveavgift.

Det samme kan du gjøre – arve 250 000 kroner fra hver av dine foreldre (til sammen 500 000 kroner) uten å betale noe i arveavgift. Slik blir det null i arveavgift for arven på to millioner kroner etter dine foreldre.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five