Tar overformynderiet pengene?

Har barna dine formue, kan det være at overformyndertiet i kommunen forvalter pengene til barna er 18 år. Her et eksempel:
Jeg har en datter som kommer til å arve ganske mange penger etter en eldre tante i familien. Denne tanten hadde selv ingen barn så hun har testamentert en god del av det hun eide direkte til min datter som er 13 år.

            Nå har jeg hørt at siden datteren min ikke er myndig, vil overformynderiet i kommunen legge beslag på pengene til datteren min er 18 år. Er det riktig? 

 
Svar:
Som en hovedregel er det slik at når en umyndig person har en formue på over 75 000 kroner er det overformynderiet i kommunen som skal forvalte pengene frem til personen blir 18 år. Hensikten er å sikre pengene frem til hun eller han selv kan forvalte pengene som myndig person.

            Overformynderiet vil normalt sørge for en god og trygg avkastning av pengene slik at pengene ikke blir slett forvaltet. Men avkastingen kan variere noe fra kommune til kommune.

            Dersom din datter trenger pengene før hun er 18 år, kan dere ta dette opp med overformynderiet, som vil vurdere formålet for bruken av pengene. Det er ikke sikkert overformynderiet vil gå med på å bruke pengene slik dere ønsker, men er det behov for bruk av penger bør man ta det opp med overformynderiet.

            Uansett får din datter full rådighet over pengene den dagen hun er 18 år

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five