TID FOR Å TA AKSJEGEVINSTER?

Av Carsten O. Five Hvis du kjøper og selger aksjer på Oslo Børs i et kort tidsperspektiv, bør du kanskje tenke på å ta noen gevinster nå. ”Selg i mai og hold deg borte”, er et gammelt slagord. Oslo Børs har hatt en eventyrlig oppgang siden bunnen på nyåret. Da er det ikke dumt å ta noen gevinster.
Oslo Bør har hatt en fantastisk oppgang de siste månedene. Særlig skyldes det en eventyrlig høy oljepris. Det ser ut til at oljeprisen holder seg høy og dermed ser det positivt ut for Oslo Børs. 

Som alltid er det vanskelig å spå om fremtiden. Har du hatt pene aksjegevinster de siste månedene, er det kanskje ikke så dumt å ta noen gevinster. Da har du i hvert fall de pengene klare, dersom børsen skulle ta seg en nedtur. Da kan du igjen kjøpe rundt en bunn. 

Men sparer du langsiktig i aksjefond, bør du bare fortsette med denne sparingen. Den beste måten å spare på er å kjøpe aksjefond for et fast beløp hver måned. Da får du med deg både bunner og topper. 

Skal du spare langsiktig i aksjefond, må du minst ha fem års perspektiv på sparingen din – helst ti eller femten år. Da vil avkastningen i aksjefond normalt være mye høyere enn å ha pengene i banken. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five