savings-account-piggy-bank

Til utlandet: Hva trenger du av utenlandsk valuta?

Har du mulighet til å ha to kort – et visakort og et kredittkort er det en fordel. Det er smart å ha det ene kortet liggende i en safe på hotellet eller et annet sikkert sted. Slik at du ikke står uten betalingsmuligheter, hvis du er så uheldig å bli frastjålet plastkortet.

 

Husk å skrive ned telefonnummeret til banken eller firmaet som har utstedet plastkortet, slik at du kan få sperret kortet og få tilsendt et nytt dersom du blir utsatt for tyveri. Skriv også opp og ta vare på adressen og telefon til den norske ambassaden eller konsulatet i det landet du skal til, hvis du er så uheldig og mister passet ditt.

 

Det kan være fornuftig å ha noen kontanter i valutaen til det landet du skal til, for eksempel til drosje eller andre utgifter de første dagene.

 

Skal du til et Vest-Europeisk land eller USA, er det fornuftig å veksle inn til landets valuta her i Norge.

 

Skal du til et Øst-Europeisk land, til Asia, Afrika eller Sør-Amerika, vil det normalt være best å veksle når du har kommet frem til landet du skal feriere i. Det er ofte dyrt å veksle i Norge. Men ha gjerne med deg en del dollar eller euro, som du veksler videre når du er kommet frem. Noen ganger går det greit å veksle fra norske kroner også.

 

Skjul kontanter og bankkort i en hudfarget pose som du har hengende i en tråd rundt halsen. Ha aldri lommeboken på baklommen. Da må du regne med at den er forsvunnet.

 

Husk: Du må ha reiseforsikring. Skriv også opp telefonnummeret til forsikringsselskapet.

 

God tur!   

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five