TJEN PENGER I ET FALLENDE AKSJEMARKED

Av Carsten O. Five Slik tjener råtassene i aksjemarkedet – både når aksjemarkedet stiger og faller:
Det normale er at du kjøper en aksje og så selger den etter en stund, når den har steget i verdi. Den gevinsten er din fortjeneste.

Men for ikke lenge siden falt aksjemarkedet kraftig. De som satt med aksjer fikk da redusert verdien av aksjene sine. (For tiden 25.2.08. stiger aksjemarkedet igjen).

Men det var noen lure råtasser som også tjente på at aksjene falt. Det de gjorde var å selge aksjene først – aksjer de ikke eiere – for så å kjøpe dem etter noen dager, til en lavere pris. Da sitter de også med en gevinst, fordi de først solgte aksjene til en høyere kurs (pris) enn den kursen (prisen) de kjøpte dem for etter noen få dager.  De tar selvfølgelig en risiko fordi, aksjen kan stige istedenfor falle i disse dagene.

Slik tjener altså enkelte råtasser på at aksjemarkedet faller. Dette kalles shortsalg. For mange år siden var dette forbudt i Norge. Men nå er det tillatt.

Selv privatpersoner som handler aksjer på internett kan drive såkalt shortsalg, etter spesielle avtaler. Men husk det er risikabelt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five