TOLL PÅ GRENSEN?

Av Carsten O. Five Det er mye billigere å reparere bilen i Sverige. Men må du betale toll for dette? Her er svaret:
Reglen er slik: Dersom du har vært borte i mindre enn 24 timer kan du bare ta med varer og for eksempel bilreparasjoner for inntil 3 000,- kroner. Har du vært borte i mer enn 24 timer er denne grensen 6 000,- kroner.

Hvis reparasjonen på din bil koster for eksempel tilsvarende 5 400,- norske kroner, og hvis du er borte i mindre enn 24 timer, skal du betale norsk moms på 25 % på grensen for reparasjonen. Du skal ikke betale noen form for toll. 

Derfor bør du be om å få ettergitt den svenske momsen når du betaler for reparasjonen i Sverige og så gå innom den norske tollstasjonen, vise kvitteringene fra verkstedet og betale den norske momsen der. Siden du får igjen den svenske momsen og må betale den norske, blir ikke utgiftene høyere for deg.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five