TOMANNSBOLIG EN PENGEMASKIN


– Jeg har arvet en tomannsbolig etter min far.

            Jeg har planer om å flytte inn i den ene delen av tomannsboligen selv og planer om å leie ut den andre delen av tomannsboligen.

            Er det riktig som min far har sagt tidligere, at leieinntekten fra den delen som jeg ikke selv bor i er skattefrie? 

 
Svar: 
– Ja, din far hadde rett. Hvis du selv eier og bor i en del av en tomannsbolig og så leier ut den andre delen av tomannsboligen, er leieinntekten fra den andre delen som du ikke bor i helt skattefrie for deg.

            Det forutsetter imidlertid at du bor der permanent og at tomannsboligen er godkjent som tomannsbolig, med de krav myndighetene stiller til en tomannsbolig, som to separate og fullverdige boenheter.

I tillegg kan du leie ut for eksempel en hybel eller to i den boligen du selv bor i, skattefritt. Men det forutsetter at utleieverdien av de to hyblene tilsammen er mindre enn utleieverdien av den delen av boligen du selv bor i. Det stilles også spesielle fysiske krav til de to hyblene om inngang osv.

            Er du i tvil om tomannsboligen er godkjent som tomannsbolig, ta kontakt med ligningskontoret der du bor og be dem bekrefte at boligen er godkjent som en fullverdig tomannsbolig.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five