TOMANNSBOLIGEN ER EN PENGEMASKIN

Hvis du kjøper eller bygger deg en tomannsbolig og bor selv i den ene delen av tomannsboligen, vil du kunne få en utrolig skattemessig effekt:    

I den ene delen av tomannsboligen der du selv bor, kan du i tillegg til der du selv bor, leie ut hybler eller en leilighet – helt skattefritt – dersom utleieverdien av det du leier ut er mindre enn halvparten av utleieverdien for den delen du selv bor i. Det er ikke kvadratmeterene som teller – det er utleieverdien. Forøvrig stilles det spesielle krav til hvordan hyblene skal være, med inngang osv. Er du i tvil – snakk med ligningskontoret.  

Leier du derfor ut to hybler på hver 3 000 kroner måneden – tilsammen 6 000 kroner måneden – må den delen du selv bor i kunne leies ut for mer enn 6 000 kroner måneden. Da er leieinntektene fra hyblene skattefrie.  

I tillegg kan du leie ut den andre tomannsboligen – der du selv ikke bor – helt skattefritt.    

Tilsammen gir dette veldig mange skattefrie kroner. Tomannsboligen kan være en ren pengemaskin.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five