Tryggere for deg å kjøpe ny bolig

Av Carsten O. Five Regjeringen vil gjøre det tryggere å kjøpe bolig i nye prosjekter, skriver Aftenposten, og viser til at regjeringen ved justisminister Knut Storberget nå vil skjerpe garantireglene i Bustadoppføringslova kraftig.
Kanskje går entreprenøren konkurs? Kanskje har boligen flere mange feil og mangler? Nå skal det bli tryggere å kjøpe ny bolig.
For krav som blir gjort gjeldende før overtagelse, sier dagens regler at kjøpere av bolig, inkludert tomt, får garanti på to prosent av kjøpesum. Kjøpere som eier tomten selv får fem prosent. Dette foreslås økt til henholdsvis tre og ti prosent.

For krav etter overtagelse, er forslaget ifølge avisen å øke garanti summene fra tre til fem prosent.

Disse garantiene må entreprenøren stille i fem år, mot to år ifølge dagens regler.

Samtidig vil det ifølge regjeringens forslag bli samme forbrukervern om du kjøper av en investor som av en entreprenør eller utbygger. En investor som videreselger en kontrakt vil måtte stille garantier, og bli ansvarlig for at neste kjøper virkelig får boligen, skriver Aftenposten.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five