Tull med internett-toll


 

 

For privat import av varer til en verdi av mer enn 200 NOK må du betale 25 % moms, samt et gebyr for fortolling. Regelen forsøkes å omgås av nettbutikker som deler opp forsendelsene for kundene, men det kan likevel fort bli kostbart å handle billige varer på nettet.

Et kjøp på 250 kroner blir straffet med 62,50 kroner i moms, samt en hundring i tollgebyr til Posten. Internettshoppingen blir plutselig ikke like rimelig.

Posten, som selv har tatt til ordet for økt tollgrense, opplever enorm irritasjon fra kunder som må betale ekstra for småting handlet fra utlandet.  Og selv om mye er endret de siste 34 årene, har beløpsgrensen på 200 kroner vært den samme siden 1975. Dersom beløpet justeres for inflasjon er dagens verdi 930 kroner.

Ulike partier, selv dagens Regjeringskamerater, har ved flere anledninger ønsket en høyere tollgrense for privatimport. Men da statsbudsjettet ble lagt frem i begynnelsen av oktober forble beløpsgrensen uendret. Årsaken er at en heving vil påføre norske bedrifter en konkurranseulempe med betydning for konkurranseevne og arbeidsplasser.

Dermed må norske nettshoppere også i fremtiden forholde seg til en fordyrende og irriterende tollgrense.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five