UNIK SJANSE TIL Å RYDDE OPP I PRIVATØKONOMIEN

Renten er fortsatt lav, men den vil trolig stige etter hvert. Nå har du en unik sjanse til å rydde opp i din privatøkonomi ved å nedbetale gjelden fortere enn planlagt. Dermed sparer du mange rentekroner og senker risikoen for økonomiske problemer i fremtiden.
Her er et eksempel:

– Vi er et ektepar med ganske mye gjeld. Men vi tjener også brukbart. Heldigvis har renten lav for tiden, så privatøkonomien vår er blitt mye bedre enn vi hadde ventet.    

            Likevel liker vi ikke å ha så mye gjeld som vi har nå, fordi vi frykter at renten vil gå opp igjen. Derfor lurer vi på om det er smart å øke avdragene på lånene nå, siden vi har mulighet til å betale mer på grunn av den lave renten? Da vil jo vi bli kvitt gjelden fortere. 

Grete og Hans
 
Svar:

– Nå har dere en unik mulighet til å kvitte dere med gjelden raskere enn ellers. Den lave renten som er i Norge for tiden, gir folk en enestående sjanse til å styrke sin privatøkonomi ved å kvitte seg med dyr gjeld.

            Snakk med banken om dere kan beholde det samme beløpet i sum renter og avdrag som før den store rentenedgangen, så sant dere kan makte å betale et slikt beløp. Det betyr at dere øker avdragene, siden rentedelen er blitt mindre. Slik kan dere bli kvitt gjelden mye raskere enn ellers og totalt vil dere spare mange kroner i sparte renteutgifter. 

Har dere annen dyr gjeld, for eksempel bil- eller forbruksgjeld, utvid boliglånet og få lavere rente på disse dyre lånene. Kvitt dere med disse også fortere enn planlagt – dersom dere har økonomi til det. Dermed vil dere ikke få store problemer hvis renten for alvor begynner å stige.

NB! Men dere må ikke så raskt øke den totale gjelden igjen – før dere eventuelt føler at gjelden ikke lenger er noe problem.

 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five