UNNGÅ VISA FELLE

Mange er ikke klar over at hotellet eller leiebilselskapet tar en økonomisk reservasjon i VISA kortet ditt dersom du benytter det når du flytter inn på et hotell eller skal leie bil. Det kan gi deg problemer når du skal bruke kortet igjen, dersom du ikke har nok penger på kontoen din Du får ikke dette problemet dersom du har et kredittkort som Eurocard, Amex el.
Når du leverer inn kredittkortet ditt i resepsjonen på et hotell ved ankomst, foretar hotellet ofte en reservasjon av et bestemt beløp i kortet. Dersom du skulle reise fra hotellet uten å gjøre opp regningen, kan hotellet kreve at regningen blir dekket ved bruk av det beløpet som det er tatt reservasjon i. Selskaper som leier ut biler gjør det samme for å sikre seg mot at du stjeler bilen.

Hotellet har altså ikke overført pengene til hotellets konto, men kun reservert disse pengene for hvis du ikke gjør opp for deg. Det er først når du sjekker ut og gjør opp for hotelloppholdet at pengene egentlig blir overført fra din konto til hotellets.

            Dersom du har VISA kort kan dette skape problemer for deg fordi denne reservasjonen da skjer i din bankkonto og det derfor er viktig at du har nok penger på kontoen til å dekke det beløpet hotellet reserverer. Da kan det være smart å spørre hotellet hvilket reservasjonsbeløp de bruker √ for å vite hvor stort beløpet er.

 

Har du en annen type kredittkort, som Eurocard, Diners eller Amex, det vil si som ikke er knyttet opp mot bankkontoen din, vil du slippe dette problemet. Da vil regningen fra hotellet først komme i den månedlige regningen fra kredittkortet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five