Vær BSU-smart

Av Carsten O. Five Har du spart i boligsparing for ungdom (BSU) i noen år og skal kjøpe bolig nå? Det er ikke sikkert det er smart å bruke BSU pengene nå. Det kan være du bør fortsette å spare til du når maksgrensen på 100 000 kroner. Her et eksempel:  
Du har spart i BSU noen år. Du har 64 000 kroner på BSU-kontoen. Du skal kjøpe en leilighet. Derfor lurer du på om du skal bruke de 64 000 kronene du har på BSU-konton til kjøpet av boligen, eller om du skal fortsette å spare 15 000 kroner på BSU-kontoen hver år, helt til du har spart det maksimale beløpet på 100 000 kroner, og så bruke de 100 000 kronene til å nedbetale på boliglånet? Dermed får du skattefradraget på 20 % også i noen år til. 

Kjøper du en bolig nå, bør du ikke bruke de 64 000 kronene på BSU-kontoen til å kjøpe boligen for. Fortsett heller å spare 15 000 kroner hvert år – helt til du har 100 000 kroner på BSU-kontoen. Så tar du de 100 000 kronene og nedbetaler på boliglånet. BSU-kontoen må nemlig brukes til boligformål. 

BSU-sparing er så lønnsomt at det lønner seg å låne penger i banken til å fortsette BSU-sparing. 

Det er skattefradraget på 20 % av det sparte beløp – 3 000 kroner i spart skatt når du sparer 15 000 kroner i året – som gjør BSU så veldig lønnsomt. Derfor er det også viktig å huske på at BSU-sparing bare er lønnsomt når du tjener egne penger og betaler skatt. For det er skattefradraget på 20 % som gjør BSU så gullkantet. De årene du ikke betaler skatt, skal du ikke spare i BSU.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five