VENT LITT MED Å KJØPE NY BOLIG

Av Carsten O. Five Boligprisene faller. Derfor kan det være smart å vente en tid for å se hvor langt ned prisene går før du eventuelt kjøper ny bolig. Svært mange boliger er til salgs og det presser prisene.
Boligprisene faller. Nedgangen var 1,5 % fra andre til tredje kvartal i år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er ikke merkelig, fordi det er utrolig mange boliger til salgs for tiden. Dessuten begynner nok enkelte å merke renteøkningene. 

Hvis du skal inn på boligmarkedet kan du glede deg over at boligprisene nå faller. Skal du kjøpe bolig kan det være smart å vente litt, for å se om boligprisene fortsetter å falle. Det kan være det blir enda billigere om en tid. 

Mange har tidligere kastet seg på priskarusellen og kjøpt boliger på spekulasjon. Det kan være at disse boligene nå kastes ut i markedet fordi de er sterkt lånefinansiert. Det kan være med på å presse prisene enda lenger ned.

Uansatt: Bruk god tid på å orientere deg i markedet. Gå på mange visninger slik at du vet når du kommer til et godt kjøp.

Et godt råd er også å selge boligen du nå har først hvis du skal ha ny bolig, for da vet du hvor mange penger du har til disposisjon til kjøpet. 

Siden det er kjøpers marked, er det antagelig også gode muligheter for å prute på prisen. 

Legg inn et veldig lavt bud til å begynne med. Ikke legg inn mer enn ett bud av gangen. 

Sett også en klar grense for høyt du ønsker å gå. Det er mange ”drømmeboliger” til salgs for tiden. 

Forvent en litt høyere rente enn nå.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five