Vet du hva du får i pensjon?

Politikerne har nylig vedtatt meget store endringer i din fremtidige pensjon. Jo yngre du er, jo større konsekvenser får dette for deg. Veldig mange sier at det er så lenge til jeg blir pensjonist, at det gidder jeg ikke tenke på. Svært mange aner heller ikke hva de får i pensjon eller hva de har rett til helt frem til den dagen de skal gå av med pensjon.

 

Men tiden går fort og det er lite du kan gjøre med størrelsen på pensjonen de siste årene før du blir pensjonist. Det er nettopp dine valg tidlig, som får store konsekvenser for hva du skal leve av som pensjonist.

Mange vil få dårligere pensjon etter de reformene som er gjort, fordi hensikten med reformene er at staten skal spare penger.

 

Derfor bør du så tidlig som mulig sjekke hva du har rett til gjennom folketrygden. Logg deg inn på internett sidene til NAV. Der kan du få regnet ut pensjonen din.

 

Sjekk hva du får i pensjon av arbeidsgiver.

 

De aller fleste bør også starte en form for pensjonssparing når de er 40 år. Da står de mye friere til å slutte å jobbe før de er 67 år og kan få mer ut av pensjonstilværelsen sin. Du står økonomisk friere.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five